Alla våra tjänster

På våra bibliotek kan du göra en massa olika saker. Här listar vi vad du kan göra och vi berättar hur det fungerar.

Legimus

Som inskriven talbokslåntagare kan du själv ladda ner talböcker direkt till din dator, mobil eller surfplatta från Legimus.
Mer om Legimus

Världens bibliotek

Världens bibliotek är en gratis strömningstjänst för e-böcker och ljudböcker på arabiska, bosniska, kroatiska, persiska, serbiska, somaliska, tigrinja och turkiska.
Mer om Världens bibliotek

Viddla

Som biblioteksanvändare i Skellefteå kommun har du tillgång till TVÅ filmtjänster via ditt lånekonto: Viddla och Cineasterna!
Mer om Viddla

Naxos Music Library

Med ditt lånekort kan du lyssna på e-musik via datorn, mobilen eller surfplattan i Naxos Music Library.
Mer om Naxos Music Library

Härlitt

Västerbotten är ett län med en väl förankrad och framstående litterär tradition. Upptäck berättelserna och litteraturen runt omkring dig i appen Härlitt.
Mer om Härlitt

Databaser

Vill du läsa mer om en viss författare eller hitta fakta om ett visst ämne? Behöver du plugga körkortsteori eller vill du släktforska? Då kan du använda Alex, Arkiv digital, NE och Trafiko! Du når databaserna från bibliotekets datorer.
Mer om Databaser

Cineasterna

Som biblioteksanvändare i Skellefteå kommun har du tillgång till TVÅ filmtjänster via ditt lånekonto: Cineasterna och Viddla!
Mer om Cineasterna

Bläddra

Läsappen Bläddra är för dig som talar något av de nationella minoritetsspråken och vill läsa e-böcker på ditt språk!
Mer om Bläddra

Biblio

I appen Biblio kan du låna, läsa och lyssna på både e-böcker och ljudböcker - både on- och offline. Du loggar in med ditt lånekort/personnummer och din PIN-kod och får då tillgång till bibliotekets sortiment av digitala böcker.
Mer om Biblio

Bibblix

Bibblix är läsappen för dig mellan 6–12 år som vill läsa och få boktips från någon som inte är din förälder eller lärare. Men du får vara hur gammal (eller ung) du vill för att använda Bibblix!
Mer om Bibblix

Inköps/fjärrlåneförslag

Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kan vi försöka köpa in eller låna in boken (dvs fjärrlåna) från andra bibliotek i Sverige.
Lämna inköps/fjärrlåneförslag

Söka, reservera och låna om

Här får du veta hur du söker i katalogen, reserverar, lånar om, återlämnar och fryser dina reservationer.
Mer om Söka, reservera och låna om

Lånekort och låneregler

Du behöver ett lånekort för att kunna låna och reservera media på biblioteket. Lånekortet är personligt och kostar inget att skaffa.
Mer om Lånekort och låneregler

PressReader

Med den internationella tidnings- och tidskriftstjänsten PressReader kan du läsa tidningar och tidskrifter direkt i din dator, mobil eller surfplatta.
Mer om PressReader

Läsa på olika sätt

Läsa kan man göra på många sätt, och det finns också olika format på böckerna. Förutom de "vanliga" böckerna har biblioteket ljudböcker och talböcker, böcker med extra stor stil och lättlästa böcker.
Mer om Ljudböcker, Lättläst, Storstil och Talböcker

Bibblan direkt

Videochatta med en bibliotekarie och få hjälp direkt - oavsett var du är.
Mer om Bibblan direkt

Pedagoger och skola

Barn och unga är en prioriterad målgrupp på Skellefteås bibliotek. Vi har en ambition att "våra" barn och unga ska bli bäst i Sverige på läsning.
Mer om Pedagoger och skola

Serviceavgifter

Här kan du läsa vad det kostar ifall du vill kopiera, skriva ut eller fjärrlåna en artikel.
Mer om Serviceavgifter

Lämna fjärrlåneförslag

Om boken du vill låna inte finns i bibliotekets katalog, kan vi försöka fjärrlåna boken till dig från ett annat bibliotek.
Lämna fjärrlåneförslag

Ny i Sverige

För dig som är nyinflyttad till Sverige finns böcker och annat material som kan hjälpa dig som är ny i Sverige. Vill du lära dig svenska kan du låna språkkurser, ordböcker och lättlästa böcker.
Mer om Ny i Sverige

På andra språk

På biblioteken i Skellefteå kommun finns böcker på ett antal olika språk, inklusive de nationella minoritetsspråken, för både barn och vuxna.
Mer om På andra språk

Datorer, surfplattor och surfa trådlöst

På våra bibliotek kan du låna datorer och surfplattor samt använda vårt trådlösa nätverk.
Mer om Datorer, surfplattor och surfa trådlöst

Anpassade böcker

På biblioteken finns hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker. Vi har böcker med stor stil, lättlästa böcker, lättlästa böcker med CD samt talböcker.
Till våra anpassade böcker

Böcker på många språk

Libraries have books, magazines and journals in many different languages. When searching for books, you can choose to display only books that are in a specific language.

Kopiera, skanna och skriva ut

Behöver du hjälp med att kopiera, skanna eller skriva ut så finns det möjlighet att göra det på samtliga bibliotek i Skellefteå kommun.
Mer om Kopiera, skanna och skriva ut

Släktforska

Stadsbiblioteket har en speciell dator avsedd för släktforskning. Här har du tillgång till bland annat Arkiv digital och Digitala forskarsalen.
Mer om Släktforska

Meröppet

Meröppet innebär att du som har ett passerkort kan använda biblioteket även när det inte är personal på plats.
Mer om Meröppet

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig. Tjänsten är till för dig som på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket.
Mer om Boken kommer

Språk