137072
Breven från Bertil : en berättelse om folkliv och folkmål i Skelleftebygden : efter Bertil Teglunds efterlämnade brev / Bertil Teglund ; Maud Webster, red.
Breven från Bertil : en berättelse om folkliv och folkmål i Skelleftebygden : efter Bertil Teglunds efterlämnade brev / Bertil Teglund ; Maud Webster, red.
Av: Teglund, Bertil
Utgivningsår: 2012.
Hylla: Nccg
Medietyp: Bok
Kategori: Facklitteratur
Omfång: 145 s. : ill.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 4
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
"Det är med underlig glädjekänsla man tänker sig att man fått vara med och för eftervärlden bevara upplevelser och folkminnen som eljest kanske skulle ha kommit bort". Så skrev Bertil Teglund i Djupfors. Jörn, i ett av 84 brev till K-G Gilstring i Linköping på 1970- och 80-talen. Och han fortsatte: "Men det är också ett stort ansvar att få dessa skildringar så verklighetsnära och sanna som det går". Gilstring samlade nämligen in folkminnen från hela Sverige till ett omfattande riksarkiv, som beskriver traditioner som övergavs i samband med 1900-talets snabba urbanisering. Bertil i Djupfors var en av hans trognaste korrespondenter och klaraste källor under flera års brevväxling. Hans berättelser om seder och bruk, skog och mark, folk och fä, mat och skola, och kärlek och död i norr utgör en guldgruva för alla som intresserar sig för vårt förflutna. Nu har hans sondotter Maud Webster, historiker och författare, redigerat samlingen för en bredare allmänhet.

Här finns titeln:

Loading...

Alex författarlexikon

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Språk