274290
Stickmyggor i Nordeuropa : en fälthandbok : en illustrerad handbok till stickmyggor i norra och nordvästra Europa / Anders Lindström, Disa Eklöf.
Stickmyggor i Nordeuropa : en fälthandbok : en illustrerad handbok till stickmyggor i norra och nordvästra Europa / Anders Lindström, Disa Eklöf.
Av: Lindström, Anders (Författare/medförfattare) (Fotograf)
Utgivningsår: [2022]
Hylla: Ugj
Medietyp: Bok
Kategori: Facklitteratur
ISBN: 9789197888189
Omfång: 208 sidor illustrationer
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Inne: 1
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Visste du att vi har drygt 50 arter av stickmygga i Sverige? Och att vissa har specialiserat sig på att suga blod enbart från vissa djurgrupper. Ett exempel är grodmyggan som inriktar sig på groddjur. Myggor har en viktiga ekologiska funktioner genom att vara föda för fåglar, rovinsekter och fiskar samt agera pollinatörer av växter. De är också kända som spridare av malaria och andra sjukdomar. Hittills är det få personer som känt igen våra svenska arter eftersom lättillgänglig bestämningslitteratur har saknats. Detta har gjort kunskapen om deras liv och utbredning bristfällig. Anders Lindström och Disa Eklöf har skapat en bestämningsbok med fantastiska illustrationer och beskrivande texter som gör denna insektsgrupp lättare att identifiera. I boken beskrivs 51 svenska arter samt 12 arter som ännu inte nått landet (såvitt vi vet!) men som på sikt kan komma att etablera sig här. Boken ger tips hur man bör fotografera för att kunna artbestämma dem och uppmuntrar rapportering av observationer i Artportalen.
Vad är stickmyggor? -- Stickmyggornas livscykel -- Myggor och sjukdomar -- Att fånga stickmyggor -- Att dokumentera stickmyggor -- Myggmorfologi för vuxna stickmygghonor -- Könsbestämning av stickmyggor -- Svenska stickmyggsläkten : en översikt -- Stickmyggor i Nordeuropa : översiktsplansch -- Nyckel till de svenska stickmyggsläktena nyckel till svenska Anopheles-arter : frossmyggor -- Nyckel till svenska Aeles-arterna : skogsmyggor, tömyggor, översvämningsmyggor m.fl. -- Nyckel till svenska Culex-arter -- Nyckel till svenskaq Culiseta-arter -- Artbeskrivningar

Här finns titeln:

Loading...

Alex författarlexikon

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Språk