E-böcker och e-ljudböcker

Språk Språk

E-böcker och e-ljudböcker E-böcker och e-ljudböcker

E-böcker är böcker du kan läsa på en dator, läs- och surfplatta eller på din mobiltelefon. E-ljudböcker kan du lyssna på strömmande vid en dator, surfplatta eller på din mobiltelefon när du är uppkopplad mot Internet, eller nedladdade via appen Biblio.

• Du kan låna max 2 e-böcker/e-ljudböcker per 7-dagarsperiod.
  • Lånetiden är 28 dagar.
  • Du kan inte göra omlån på en e-bok/e-ljudbok. Vill du låna boken en gång till får du låna hem ett nytt exemplar.
  • Du behöver inte lämna tillbaka e-böcker/e-ljudböcker. När lånetiden är slut så upphör filen att fungera, men den ligger kvar på din enhet. Du måste själv radera den från ditt läsprogram.
  • Du kan se e-bokslånen i bibliotekskatalogen under Mina lån när du loggat in och sedan klickar på det öppna hänglåset . De syns också på det vanliga lånekvittot. Från Mina lån kan du också ladda hem boken till ytterligare enheter genom att klicka på boktiteln och sedan på EPUB Offline.

Söktips

Om du söker en speciell bok kan du skriva titeln och e-bok i sökrutan här upptill (järnblod e-bok).

• Här kan du hitta Tips på e-böcker och Tips på e-ljudböcker.
  • Om du vill se alla e-böcker skriv "e-bok" i sökrutan här upptill. Filtrera sedan sökresultatet genom att välja Medietyp "E-bok".
  • Om du vill se alla e-ljudböcker skriv "e-ljudbok" i sökrutan här upptill. Filtrera sedan sökresultatet genom att välja Medietyp "E-ljudbok".

Hur lånar jag en e-bok/e-ljudbok?

Låna e-bok
Låna e-ljudbok
Låna e-ljudbok via appen Biblio

Om det inte fungerar

Om det var längesedan du lånade kan du behöva ange lösenordet till ditt Adobe ID igen när boken ska laddas ned. Om du har glömt lösenordet till ditt Adobe ID, klicka HÄR.

Vid slutet av månaden kan det hända att biblioteket uppnått max antal lån/månad. Då måste du vänta till nästa månad innan du kan göra fler lån.

Vill du veta mer om e-böcker/e-ljudböcker eller har du problem med dina e-lån?
HÄR hittar du svar på vanliga frågor om e-böcker/e-ljudböcker.

Tips på e-böcker Tips på e-böcker

Du kan söka e-böckerna i sökrutan här upptill. Om du söker en speciell titel kan du skriva titel och e-bok (järnblod e-bok).
Du kan också klicka på våra länkar här nedtill för att söka.

Topplista e-böcker

Ungdomsböcker

Berättelser om djur

Faktaböcker om djur

Tips på e-ljudböcker Tips på e-ljudböcker

Du kan söka e-ljudböckerna i sökrutan här upptill. Om du söker en speciell titel kan du skriva titel och e-ljudbok (järnblod e-ljudbok).
Du kan också klicka på våra länkar här nedtill för att söka.

Nya e-ljudböcker

Nya e-ljudböcker Vuxna

E-ljudböcker

E-ljudböcker Barn & unga