E-böcker och e-ljudböcker

Språk Språk

E-böcker och e-ljudböcker E-böcker och e-ljudböcker

E-böcker är böcker du kan läsa på en dator, läs- och surfplatta eller på din mobiltelefon. E-ljudböcker kan du lyssna på strömmande vid en dator, surfplatta eller på din mobiltelefon när du är uppkopplad mot Internet, eller nedladdade via appen Biblio.

• Du kan låna max 2 e-böcker/e-ljudböcker per 7-dagarsperiod.
  • Lånetiden är 28 dagar.
  • Du kan inte göra omlån på en e-bok/e-ljudbok. Vill du låna boken en gång till får du låna hem ett nytt exemplar.
  • Du behöver inte lämna tillbaka e-böcker/e-ljudböcker. När lånetiden är slut så upphör filen att fungera, men den ligger kvar på din enhet. Du måste själv radera den från ditt läsprogram.
  • Du kan se vilka e-böcker/e-ljudböcker du lånat under Mina lån. Logga in under hänglåset (finns uppe till höger längst upp på sidan), klicka sedan på det öppna hänglåset  och välj Mina lån. Från Mina lån kan du också ladda hem boken till ytterligare enheter genom att klicka på boktiteln och sedan på EPUB Offline. Lånen syns också på det vanliga lånekvittot.

Söktips

Om du söker en speciell bok eller ljudbok kan du skriva titeln och "e-bok" respektive "e-ljudbok" i sökrutan här upptill (t ex järnblod e-bok eller järnblod e-ljudbok).

• Här kan du hitta Tips på e-böcker och Tips på e-ljudböcker.
  • Om du vill se alla e-böcker skriv "e-bok" i sökrutan här upptill. Filtrera sedan sökresultatet genom att välja Medietyp "E-bok".
  • Om du vill se alla e-ljudböcker skriv "e-ljudbok" i sökrutan här upptill. Filtrera sedan sökresultatet genom att välja Medietyp "E-ljudbok".

Hur lånar jag en e-bok/e-ljudbok?

Låna e-bok

Låna e-ljudbok

Låna e-ljudbok via appen Biblio

Om det inte fungerar

Om det var längesedan du lånade kan du behöva ange lösenordet till ditt Adobe ID igen när boken ska laddas ned. Om du har glömt lösenordet till ditt Adobe ID, klicka här.

Vid slutet av månaden kan det hända att biblioteket uppnått max antal lån/månad. Då måste du vänta till nästa månad innan du kan göra fler lån.

Vill du veta mer om e-böcker/e-ljudböcker eller har du problem med dina e-lån?
Här hittar du svar på vanliga frågor om e-böcker/e-ljudböcker.

FLER E-BÖCKER/E-LJUDBÖCKER PÅ INTERNET

Här finns det fler e-böcker/e-ljudböcker:

E-ljudböcker på andra språk: Naxos Spoken Word

Fria e-böcker och e-ljudböcker

Tips på e-böcker Tips på e-böcker

Du kan söka e-böckerna i sökrutan här upptill. Om du söker en speciell titel kan du skriva titel och "e-bok" (t ex järnblod e-bok).
Du kan också klicka på våra länkar här nedtill för att söka.

Nya e-böcker

Thrillers

Facklitteratur

Facklitteratur Historia