Fler e-böcker och ljudböcker på internet

Ljudböcker på andra språk

Världens bibliotek finns e-böcker och ljudböcker på arabiska, bosniska, kroatiska, persiska, serbiska, somaliska, tigrinja och turkiska.
Du behöver registrera dig med din e-postadress och fysiskt befinna dig i Sverige.

Världens bibliotek

Fria e-böcker och ljudböcker

Här tipsar vi om några ställen där du kan hitta tusentals fria e-böcker och ljudböcker på internet.
I många fall är böckerna äldre och inte skyddade av upphovsrätten längre. Det går också att hitta nyare böcker där författarna själva valt att släppa sina verk fria.
Du behöver inte ha ett lånekort hos något bibliotek för att läsa eller lyssna på fria e-böcker och ljudböcker.

Fria e-böcker

I appen Bläddra finns litteratur på minoritetsspråken romani chib och samiska för vuxna, ungdomar och barn.
Hämta appen i
App Store eller Google Play.

Bookboon.com finns över 1 000 fria kurs- och fackböcker.
Bookboon.com

Dramawebben är en digital resurs för allmänheten, teatrar, forskare och studenter. Här publiceras svensk dramatik från 1600-talet till modern tid som är fri från upphovsrätt.
Dramawebben

Feedbooks finns både ny och äldre litteratur på engelska. De fritt tillgängliga böckerna finns under "Free public domain books" och "Free original books".
Feedbooks

Google har skannat in böcker på många olika språk. För att hitta böcker i fullt format, klicka i "Visa endast obegränsad förhandsgranskning".
Google böcker

Litteraturbanken digitaliserar svensk klassisk litteratur och gör den fritt tillgänglig på Internet. Här kan du ladda ner e-böcker, skriva ut pdf-filer och se faksimilbilder av böcker och manuskript.
Litteraturbanken

Hos ManyBooks hittar du ett stort urval fria e-böcker som kan laddas ner till e-boksläsare. Här finns en del klassiker men också ett stort urval av nyare titlar som författarna själva valt att släppa fria.
ManyBooks

Open Library finns ungefär en miljon fria böcker att ladda ner.
Open Library

Project Gutenberg digitaliserar äldre litteratur med utgången upphovsrätt och gör den fritt tillgänglig på internet. Engelsk, fransk, italiensk, portugisisk, tysk men även en del svensk litteratur ingår.
Project Gutenberg

Projekt Runeberg digitaliserar äldre nordisk litteratur och gör den fritt tillgänglig på internet. De flesta titlarna är inte anpassade för e-boksläsare utan läses enklast på en dator.
Projekt Runeberg

Fria ljudböcker

Audiobooks.org har förutom ett eget arkiv av ljudböcker länkar till andra sidor där du kan hitta ännu fler ljudböcker att lyssna på.
Audiobooks.org

LibriVox audiobooks är en engelsk webbplats där alla kan lyssna på men även läsa in en upphovsrättfri bok och lägga ut.
LibriVox

Podpoesi kan du lyssna på nutida svensk poesi, inläst av författarna själva.
Podpoesi

Här-är-du

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun