Förskolan

Språk

sv-se

Förskolan

Sagostafetten
Varje år bjuds alla 5-åringar som går i förskolan in till sitt närmaste bibliotek för en läsupplevelse och en fantasiresa. Alla grupper som deltar får gratis årets valda bilderbok. Sagostafetten genomförs på alla tio närbibliotek, Stadsbiblioteket och Barnens bokbuss under perioden mars-maj.

Sagofest
Sagostafetten avslutas med Sagofest på Nordanå. En dag fylld med berättande, leklust, skaparglädje, äventyr och mycket mer. Alla stora och små är varmt välkomna.

Filmer
För förskolan finns filmer som institutioner har rättighet att låna. Filmerna bygger ofta på bilderböcker och passar för åldern 3-5 år. Till filmerna finns en enkel handledning för att samtala, leka och skapa utifrån filmen. Fråga på ditt bibliotek eller
klicka här för att se vilka filmer som finns.

Tvillingböcker - bilderböcker på flera språk
För barn med flera språk kan det vara bra att få höra samma bok både på svenska och på sitt modersmål. Vi har böcker på 26 olika språk där boken också finns på svenska. Fråga gärna så hjälper vi till att hitta en bok som också har en "tvilling". Böcker anpassade till PENpal finns också att låna.

Du som har barn och föräldrar med annat modersmål än svenska - besök gärna Språkjakten. Där finns broschyrer om barns språkutveckling på olika språk.

Läsinspiration - väck läslust i förskolan
Nya bilderböcker presenteras av Skellefteås bibliotekarier en gång per termin. Vi välkomnar lärare, pedagoger och andra intresserade. I pausen finns möjlighet att köpa fika i café Kaffa och titta på böcker. 

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär