Språk

Ljudböcker

För dig som vill läsa genom att lyssna finns olika typer av ljudböcker att låna på biblioteket.

E-ljudböcker

En e-ljudbok är en ljudbok som du kan lyssna på i din dator, mobil eller surfplatta . Du kan lyssna strömmande via bibliotekets webbsida. Då måste du hela tiden vara uppkopplad mot Internet.

Om du har en nyare mobil/surfplatta finns nu också en ny e-ljudboksapp, Biblio, som ger möjlighet att  ladda ned e-ljudböcker och lyssna offline.  

 Gå till sidan E-böcker och e-ljudböcker för att läsa mer.

Du kan söka i bibliotekets katalog efter e-ljudböcker genom att skriva "e-ljudbok" i sökrutan. 

Cd-böcker

Cd-böcker består av en eller flera cd-skivor. Skivorna fungerar i alla typer av cd-spelare.

Det är tillåtet att för eget bruk kopiera en cd-bok till ett annat format för att till exempel föra över den till en mp3-spelare eller till mobilen. Du har däremot inte rätt att sprida den vidare till någon annan.

Du kan söka i bibliotekets katalog efter cd-böcker genom att skriva "ljudbok cd" i sökrutan. Filtrera sedan din sökning genom att välja medietyp "Ljudbok, CD" till höger/under på sidan.

Mp3-böcker

Mp3-böcker består av en cd-skiva med mp3-filer. Mp3-formatet gör att en hel bok får plats på 1 skiva. Mp3-böcker kräver en spelare som kan spela upp mp3-filer.

Det är tillåtet att för eget bruk göra en kopia av en mp3-bok för att till exempel föra över den till en mp3-spelare eller till mobilen. Du har däremot inte rätt att sprida den vidare till någon annan.

Du kan söka i bibliotekets katalog efter mp3-böcker genom att skriva "mp3" i sökrutan. Filtrera sedan din sökning genom att välja medietyp "Ljudbok, MP3" till höger/under på sidan.

 

Daisy/Talböcker

Daisy/Talböcker är ljudböcker som är inlästa i formatet Daisy. Du kan lyssna på Daisy/Talböcker i din dator med ett särskilt läsprogram eller i en särskild spelare. Ett antal spelare finns till utlån på biblioteket.

Daisy/Talböcker får du låna om du inte kan läsa vanliga böcker. Du kanske har en synskada, dyslexi eller ett rörelsehinder. För att få låna Daisy/Talböcker för vuxna måste du vara inskriven som talbokslåntagare. Gå till sidan Daisy/Talböcker för att få veta mer.

Du kan söka i bibliotekets katalog efter Daisy/Talböcker genom att skriva "digital talbok" i sökrutan. Filtrera sedan din sökning genom att välja medietyp "Talbok, DAISY" till höger/under på sidan 

Här-är-du

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär