Ljudböcker

Språk Språk

Ljudböcker Ljudböcker

För dig som vill läsa genom att lyssna finns olika typer av ljudböcker att låna på biblioteket.

Cd-böcker

Cd-böcker består av en eller flera cd-skivor. Skivorna fungerar i alla typer av cd-spelare.

Det är tillåtet att för eget bruk kopiera en cd-bok till ett annat format för att till exempel föra över den till en mp3-spelare eller till mobilen. Du har däremot inte rätt att sprida den vidare till någon annan.

Du kan söka i bibliotekets katalog efter cd-böcker genom att skriva "ljudbok cd" i sökrutan. Filtrera sedan din sökning genom att välja medietyp "Ljudbok, CD" till höger/under på sidan.

Mp3-böcker

Mp3-böcker består av en cd-skiva med mp3-filer. Mp3-formatet gör att en hel bok får plats på 1 skiva. Mp3-böcker kräver en spelare som kan spela upp mp3-filer.

Det är tillåtet att för eget bruk göra en kopia av en mp3-bok för att till exempel föra över den till en mp3-spelare eller till mobilen. Du har däremot inte rätt att sprida den vidare till någon annan.

Du kan söka i bibliotekets katalog efter mp3-böcker genom att skriva "mp3" i sökrutan. Filtrera sedan din sökning genom att välja medietyp "Ljudbok, MP3" till höger/under på sidan.

E-ljudböcker

E-ljudböcker består av strömmande ljudfiler som du lyssnar på i din dator. Du måste vara uppkopplad mot Internet när du lyssnar på e-ljudböcker.

Du kan lyssna på e-ljudböcker i mobilen eller på surfplattan, men då måste du använda en webbläsare som stödjer Adobe Flash, till exempel Puffin Web Browser eller Photon Flash Player. 

Det går inte att ladda ned och spara en e-ljudbok på en dator eller föra över den till en mp3-spelare. Gå till sidan E-böcker och e-ljudböcker för att läsa mer om e-ljudböcker.

Du kan söka i bibliotekets katalog efter e-ljudböcker genom att skriva "e-ljudbok" i sökrutan. 

Daisy/Talböcker

Daisy/Talböcker är ljudböcker som är inlästa i formatet Daisy. Du kan lyssna på Daisy/Talböcker i din dator med ett särskilt läsprogram eller i en särskild spelare. Ett antal spelare finns till utlån på biblioteket.

Daisy/Talböcker får du låna om du inte kan läsa vanliga böcker. Du kanske har en synskada, dyslexi eller ett rörelsehinder. För att få låna Daisy/Talböcker för vuxna måste du vara inskriven som talbokslåntagare. Gå till sidan Daisy/Talböcker för att få veta mer.

Du kan söka i bibliotekets katalog efter Daisy/Talböcker genom att skriva "digital talbok" i sökrutan. Filtrera sedan din sökning genom att välja medietyp "Talbok, DAISY" till höger/under på sidan 

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär

Prenumerera på vårt nyhetsbrev