Språk

Ljudböcker


För dig som vill läsa genom att lyssna finns olika typer av ljudböcker att låna på biblioteket.
 

E-ljudböcker

En e-ljudbok är en ljudbok som du kan lyssna på i din dator, mobil eller surfplatta.

Med appen Biblio kan du ladda ner ljudböcker och lyssna offline. Här kan du läsa mer om Biblio.

Du kan även lyssna strömmande via bibliotekswebben. Då måste du hela tiden vara uppkopplad mot internet. Här kan du läsa mer om strömmande ljudböcker.

Klicka här för att få tips på ljudböcker i bibliotekets katalog
 

Cd-böcker

Cd-böcker består av en eller flera cd-skivor. Skivorna fungerar i alla typer av cd-spelare.

Det är tillåtet att för eget bruk kopiera en cd-bok till ett annat format för att till exempel föra över den till en mp3-spelare eller till mobilen. Du har däremot inte rätt att sprida den vidare till någon annan.

Klicka här för att söka i bibliotekets katalog efter cd-böcker.
 

Mp3-böcker

Mp3-böcker består av en cd-skiva med mp3-filer. Mp3-formatet gör att en hel bok får plats på en skiva. Mp3-böcker kräver en spelare som kan spela upp mp3-filer.

Det är tillåtet att för eget bruk kopiera en mp3-bok för att till exempel föra över den till en mp3-spelare eller till mobilen. Du har däremot inte rätt att sprida den vidare till någon annan.

Klicka här för att söka i bibliotekets katalog efter mp3-böcker.
 

Daisy/Talböcker

Daisytalböcker är ljudböcker som är inlästa i formatet Daisy. Du kan lyssna på Daisytalböcker i din dator med ett särskilt läsprogram eller i en särskild spelare. Ett antal spelare finns till utlån på biblioteket.

Du får låna Daisytalböcker om du inte kan läsa vanliga böcker. Du kanske har en synskada, dyslexi eller ett rörelsehinder. För att få låna Daisytalböcker för vuxna måste du vara inskriven som talbokslåntagare. Gå till sidan Daisy/Talböcker för att få veta mer.

Du kan söka i bibliotekets katalog efter Daisytalböcker genom att skriva "digital talbok" i sökrutan. Filtrera sedan din sökning genom att välja medietyp "Talbok, DAISY" till höger/under på sidan 

Här-är-du

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär