Meröppet

Meröppet Meröppet

Du som har registrerat dig som meröppetanvändare kan använda biblioteket alla dagar kl 06.00 - 22.00. Meröppna närbibliotek är Campusbiblioteket, Byske, Kåge, Boliden, Burträsk, Lövånger, Bureå och Skelleftehamn.

Meröppet
Meröppet innebär att du som har ett passerkort kan använda biblioteket utöver ordinarie öppettider, dvs även när det är stängt. Du kan söka, låna, återlämna och hämta beställda böcker. Ingen personal finns på plats.

Skaffa passerkort
Så här gör du för att skaffa kort till ett närbibliotek: gör ett personligt besök på biblioteket under bemannad öppettid. Ta med legitimation. Du får skriva på ett avtal och registrera dig som meröppetanvändare helt kostnadsfritt. Det tar 1-2 arbetsdagar innan ditt kort är aktiverat och du kan börja använda biblioteket på tider som passar dig.

Skaffa kort på Campusbiblioteket:  SFI och Vux-elever skall hämta ut passerkort i receptionen Vux i G-huset och sedan gå till Helpdesk för att skriva avtal och få sitt kort aktiverat. (20 kr i depositionsavgift)
Allmänhet, högskole- och universitetsstudenter och YH-studenter får kort av Helpdesk. (100 kr i depositionsavgift)

Viktig information
Kom ihåg att dra ditt passerkort varje gång du går in i biblioteket. Om du går in tillsammans med någon annan måste båda dra sitt kort. Det ska du göra för att trygga din och andras säkerhet samt för att vi ska få rätt statistik över hur många som använder biblioteket när det är "stängt". Det är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att erbjuda meröppet.

Släpp inte in någon annan, oavsett om personen har ett eget passerkort eller inte! Alla besök loggas.

Övrig information
Du kan inte betala skulder under meröppet – det måste göras när biblioteket är bemannat. Vid mindre allvarliga problem (slut på toapapper, bok saknas osv),  kontakta biblioteket under öppettid.

Är självservicemaskinen ur funktion? Lån: vänta med att låna hem boken till en annan dag. Återlämning: lägg boken i återlämningslådan (utan att avregistrera den).

Vid akuta ärenden kring fastigheten, ring Skellefteå kommun: tel. 0910-73 50 00.

Språk Språk

svenska svenska

Evenemang

Författarbesök i Skelleftehamn

Måndag 15/10 kl 18 besöker författaren Mats Söderlund Skelleftehamns bibliotek. Mats är uppvuxen i Ursviken och har skrivit fantasyeposet Ättlingarna som utspelar sig i ett framtida Skelleftehamn. Kom och lyssna!

Startdatum: 2018-10-15

Din trygghet - egna åtgärder för säkerhet

Din trygghet när krisen kommer. Vem tar ansvar för mig och mina anhörigas säkerhet vid en allvarlig händelse eller kris i samhället och hur kan jag själv påverka min säkerhet. Lena Lundman Westberg, Civilförsvarsförbundet, ger oss
viktiga kunskaper. Onsdag 15 oktober kl. 18.30-20.00 på Kåge bibliotek
Startdatum: 2018-10-15

Högläsning och samkväm i Jörn

Välkommen till fem trevliga kvällar då Ellenor Lindgren högläser ur Sara Lidmans bok Vredens barn. Ta med ditt handarbete, din tecknarblock eller kom bara för att lyssna och umgås. Högläsning ca 40 minuter, sedan samtal om texten, Sara och Jörn förr, nu och i framtiden. 
Vi ses 16/10, 13/11, 11/12, 15/1 och 5/2 på Jörns bibliotek kl. 18 - 19.30. Pris: 50kr/tillfälle betalas kontant eller med swish, ingen anmälan.

Startdatum: 2018-10-16

Koll på pengarna?

Kom och träffa budget- och skuldrådgivarna Linnéa och Peter och få gratis rådgivning på Stadsbiblioteket. De hjälper dig att planera din ekonomi, få månaden att gå ihop, se över din ekonomi inför större inköp som t ex bil eller byte av värmeanläggning i huset. 
Varannan onsdag kl 17 - 19 (17/10, 31/10, 14/11 och 28/11 hittar du Linnéa och Peter i bibliotekets entré. Välkommen!

Startdatum: 2018-10-17

Din trygghet - egna åtgärder för säkerhet

Din trygghet när krisen kommer. Vem tar ansvar för mig och mina anhörigas säkerhet vid en allvarlig händelse eller kris i samhället och hur kan jag själv påverka min säkerhet. Lena Lundman Westberg, Civilförsvarsförbundet, ger oss
viktiga kunskaper. Onsdag 17 oktober kl. 18.30-20.00 på Byske bibliotek.
Startdatum: 2018-10-17

Friskis & svettis utbud och hur du bokar på nätet

I Teknikhörnan på Stadsbiblioteket visar Torbjörn Boman från Friskis & Svettis deras utbud samt hur du bokar och avbokar träningspass på nätet. Kl. 13-15

Startdatum: 2018-10-17

Fredagslek på Stadsbiblioteket

Med drama, sång och ramsor upptäcker vi bilderböckernas värld. För barn i vuxens sällskap på Stadsbiblioteket kl 12.30 och 14.00. Samma saga och sånger båda tiderna.

Startdatum: 2018-10-19

Dockteater på Jörns bibliotek

Månstjärna bjuder på dockteatern "Var är mamma?" på Jörns bibliotek, 19/10 kl. 10. Det är en dockteater för de minsta (2-5 år) Biljetterna är gratis och hämtas på biblioteket. Begränsat antal platser.

Startdatum: 2018-10-19

Följ biblioteken Följ biblioteken

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär