Meröppet

Du som har registrerat dig som meröppetanvändare kan använda biblioteket alla dagar kl 06.00 - 22.00. Meröppna närbibliotek är Campusbiblioteket, Byske, Kåge, Boliden, Burträsk, Lövånger, Bureå och Skelleftehamn.

Meröppet
Meröppet innebär att du som har ett passerkort kan använda biblioteket utöver ordinarie öppettider, dvs även när det är stängt. Du kan söka, låna, återlämna och hämta beställda böcker. Ingen personal finns på plats.

Skaffa passerkort
Så här gör du för att skaffa kort till ett närbibliotek: gör ett personligt besök på biblioteket under bemannad öppettid. Ta med legitimation. Du får skriva på ett avtal och registrera dig som meröppetanvändare helt kostnadsfritt. Det tar 1-2 arbetsdagar innan ditt kort är aktiverat och du kan börja använda biblioteket på tider som passar dig.

Skaffa kort på Campusbiblioteket:  SFI och Vux-elever skall hämta ut passerkort i receptionen Vux i G-huset och sedan gå till Helpdesk för att skriva avtal och få sitt kort aktiverat. (20 kr i depositionsavgift)
Allmänhet, högskole- och universitetsstudenter och YH-studenter får kort av Helpdesk. (100 kr i depositionsavgift)

Viktig information
Kom ihåg att dra ditt passerkort varje gång du går in i biblioteket. Om du går in tillsammans med någon annan måste båda dra sitt kort. Det ska du göra för att trygga din och andras säkerhet samt för att vi ska få rätt statistik över hur många som använder biblioteket när det är "stängt". Det är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att erbjuda meröppet.

Släpp inte in någon annan, oavsett om personen har ett eget passerkort eller inte! Alla besök loggas.

Övrig information
Du kan inte betala skulder under meröppet – det måste göras när biblioteket är bemannat. Vid mindre allvarliga problem (slut på toapapper, bok saknas osv),  kontakta biblioteket under öppettid.

Är självservicemaskinen ur funktion? Lån: vänta med att låna hem boken till en annan dag. Återlämning: lägg boken i återlämningslådan (utan att avregistrera den).

Vid akuta ärenden kring fastigheten, ring Skellefteå kommun: tel. 0910-73 50 00.

Språk

sv-se

Evenemang

Hampus Nessvold på Stadsbiblioteket

Skådespelaren och artisten Hampus Nessvold gästar Stadsbiblioteket 15/10 kl. 18.00! Det blir en kväll med både humor och allvar, om könsroller och normer som begränsar och förvränger.  Hampus har bl a skrivit den fantastiska boken "Ta det som en man" och scenshowen med samma namn. Du vill inte missa detta.
Stadsbiblioteket 15/10 kl. 18.00

Startdatum: 2019-10-15

Kent Lundholm författarbesök

Kent Lundholm är aktuell med sin nya bok "Män som spelar schack" och gör i höst en författarturné på några närbibliotek. Varmt välkomna! Fri entré men begränsat antal platser så kom i tid! I samarbete med ABF.
Ursvikens bibliotek 15/10 kl. 14.00

Startdatum: 2019-10-15

Författarbesök Margita Tjärnström

Deckarförfattarinnan Margita Tjärnström gör en författarturné på Skellefteås närbibliotek. Hon berättar om sitt skrivande och sin nya Burträskdeckare ”Med en doft av syrén” Vi lottar ut ett ex av boken. Fri entré!
Bureå bibliotek 16 oktober kl.14.00 
Jörns bibliotek 16 oktober kl.18.00 
Startdatum: 2019-10-16

Café på turné. En biblioteksshow från A till Ö

Saga Eserstam & Monica Lindgren presenterar stolt: Café på turné. En biblioteksshow från A till Ö
Två av Skellefteås mesta komedienner bjuder på en gemensam, trivsam, fyndig, humoristisk, aktuell och en smula lärorik talkshow där publiken får allt från boktips till skön musik och personliga reflektioner. Folkligt, festligt men låååångt ifrån mesigt! Fri entré!
Lövånger bibliotek 16/10 kl. 18.00
Startdatum: 2019-10-16

Kent Lundholm författarbesök

Kent Lundholm är aktuell med sin nya bok "Män som spelar schack" och gör i höst en författarturné på några närbibliotek. Varmt välkomna! Fri entré men begränsat antal platser så kom i tid! I samarbete med ABF. Burträsk bibliotek 16/10 kl. 14
Startdatum: 2019-10-16

Kent Lundholm författarbesök

Kent Lundholm är aktuell med sin nya bok "Män som spelar schack" och gör i höst en författarturné på några närbibliotek. Varmt välkomna! Fri entré! I samarbete med ABF.
Skelleftehamns bibliotek 17/10 kl. 14.00

Startdatum: 2019-10-17

Danssaga i Byske

Vi dansar oss igenom och upptäcker bilderböckernas spännande värld! För alla 4-åringar i vuxens sällskap. Arr. Skellefteå kommun och Skellefteå Dans och Balettförening
Byske bibliotek 17/10 kl. 12.30 

Startdatum: 2019-10-17

Bokfrukost de luxe med författarbesök

Välkommen på vår Bokfrukost de luxe där Harald Larsen pratar om tre kvinnor från Västerbotten och deras författarskap.
”Ska det vara så svårt att säga Tack eller Förlåt eller Älskade?”. Vi bjuder på varm dryck och en frukostmacka.
Ursvikens bibliotek 18/10 kl. 9.00

 

Startdatum: 2019-10-18

Följ biblioteken

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär