Meröppet

Meröppet Meröppet

Du som har registrerat dig som meröppetanvändare kan använda biblioteket alla dagar kl 06.00 - 22.00. Meröppna närbibliotek är Campusbiblioteket, Byske, Kåge, Boliden, Burträsk, Lövånger, Bureå och Skelleftehamn.

Meröppet
Meröppet innebär att du som har ett passerkort kan använda biblioteket utöver ordinarie öppettider, dvs även när det är stängt. Du kan söka, låna, återlämna och hämta beställda böcker. Ingen personal finns på plats.

Skaffa passerkort
Så här gör du för att skaffa kort till ett närbibliotek: gör ett personligt besök på biblioteket under bemannad öppettid. Ta med legitimation. Du får skriva på ett avtal och registrera dig som meröppetanvändare helt kostnadsfritt. Det tar 1-2 arbetsdagar innan ditt kort är aktiverat och du kan börja använda biblioteket på tider som passar dig.

Skaffa kort på Campusbiblioteket:  SFI och Vux-elever skall hämta ut passerkort i receptionen Vux i G-huset och sedan gå till Helpdesk för att skriva avtal och få sitt kort aktiverat. (20 kr i depositionsavgift)
Allmänhet, högskole- och universitetsstudenter och YH-studenter får kort av Helpdesk. (100 kr i depositionsavgift)

Viktig information
Kom ihåg att dra ditt passerkort varje gång du går in i biblioteket. Om du går in tillsammans med någon annan måste båda dra sitt kort. Det ska du göra för att trygga din och andras säkerhet samt för att vi ska få rätt statistik över hur många som använder biblioteket när det är "stängt". Det är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att erbjuda meröppet.

Släpp inte in någon annan, oavsett om personen har ett eget passerkort eller inte! Alla besök loggas.

Övrig information
Du kan inte betala skulder under meröppet – det måste göras när biblioteket är bemannat. Vid mindre allvarliga problem (slut på toapapper, bok saknas osv),  kontakta biblioteket under öppettid.

Är självservicemaskinen ur funktion? Lån: vänta med att låna hem boken till en annan dag. Återlämning: lägg boken i återlämningslådan (utan att avregistrera den).

Vid akuta ärenden kring fastigheten, ring Skellefteå kommun: tel. 0910-73 50 00.

Språk Språk

svenska svenska

Evenemang

Dansteater på Skelleftehamns bibliotek

Välkommen på fantasifull dansteater för små och stora på Skelleftehamns närbibliotek. Från 5 år.
Två figurer möts oväntat en stormig dag och en mystisk hatt fångar deras uppmärksamhet. Hatten lever sitt eget liv. Vad finns i hatten? Den magiska hatten och de nyfunna vännerna bjuder in publiken till en fartfylld dansupplevelse full av överraskningar. Lördag 26 maj kl. 10.00, Skelleftehamn, lokal: Rotan
Fri entré, men biljett hämtas/bokas på Skelleftehamns bibliotek

Startdatum: 2018-05-26

Dansteater på Morö Backe bibliotek

Välkommen på fantasifull dansteater för små och stora på Skelleftehamns närbibliotek. Från 5 år.
Två figurer möts oväntat en stormig dag och en mystisk hatt fångar deras uppmärksamhet. Hatten lever sitt eget liv. Vad finns i hatten? Den magiska hatten och de nyfunna vännerna bjuder in publiken till en fartfylld dansupplevelse full av överraskningar. Lördag 26 maj kl.14.00 Morö Backe, lokal: Loftet
Samling och gemensam promenad från Morö Backe bibliotek. Fri entré, men biljett hämtas/bokas på Morö Backe bibliotek 

Startdatum: 2018-05-26

Dansteater på Kåge bibliotek

Välkommen på fantasifull dansteater för små och stora på Skelleftehamns närbibliotek. Från 5 år.
Två figurer möts oväntat en stormig dag och en mystisk hatt fångar deras uppmärksamhet. Hatten lever sitt eget liv. Vad finns i hatten? Den magiska hatten och de nyfunna vännerna bjuder in publiken till en fartfylld dansupplevelse full av överraskningar. 
Söndag 27 maj kl. 13.00 Kåge, lokal: Innebandyhallen. Samling och gemensam promenad från Kåge bibliotek
Fri entré, men biljett hämtas/bokas på Kåge bibliotek 

Startdatum: 2018-05-27

Per Gustavsson - författarbesök

Författaren Per Gustavsson som skrivit årets bok "Om jag var en elefant" kommer till Stadsbiblioteket. Ta chansen att lyssna till honom när han berättar om sitt skapande i både ord och bild. 
Stadsbiblioteket kl.18.00 onsdag 30/5.

Startdatum: 2018-05-30

Sagofesten

Årets sagofest på Nordanå kl. 9.30 - 13! Skellefteås alla 5-åringar är hedersgäster tillsammans med Per Gustavsson som skrivit årets bok "Om jag var en elefant". Det blir en dag fylld med berättande, leklust, skaparglädje, äventyr och mycket mer. Alla stora och små är vamt välkomna!

Startdatum: 2018-05-31

Följ biblioteken Följ biblioteken

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär