Meröppet

Meröppet Meröppet

Du som har registrerat dig som meröppetanvändare kan använda biblioteket alla dagar kl 06.00 - 22.00. Meröppna närbibliotek är Campusbiblioteket, Byske, Kåge, Boliden, Burträsk, Lövånger, Bureå och Skelleftehamn.

Meröppet
Meröppet innebär att du som har ett passerkort kan använda biblioteket utöver ordinarie öppettider, dvs även när det är stängt. Du kan söka, låna, återlämna och hämta beställda böcker. Ingen personal finns på plats.

Skaffa passerkort
Så här gör du för att skaffa kort till ett närbibliotek: gör ett personligt besök på biblioteket under bemannad öppettid. Ta med legitimation. Du får skriva på ett avtal och registrera dig som meröppetanvändare helt kostnadsfritt. Det tar 1-2 arbetsdagar innan ditt kort är aktiverat och du kan börja använda biblioteket på tider som passar dig.

Skaffa kort på Campusbiblioteket:  SFI och Vux-elever skall hämta ut passerkort i receptionen Vux i G-huset och sedan gå till Helpdesk för att skriva avtal och få sitt kort aktiverat. (20 kr i depositionsavgift)
Allmänhet, högskole- och universitetsstudenter och YH-studenter får kort av Helpdesk. (100 kr i depositionsavgift)

Viktig information
Kom ihåg att dra ditt passerkort varje gång du går in i biblioteket. Om du går in tillsammans med någon annan måste båda dra sitt kort. Det ska du göra för att trygga din och andras säkerhet samt för att vi ska få rätt statistik över hur många som använder biblioteket när det är "stängt". Det är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att erbjuda meröppet.

Släpp inte in någon annan, oavsett om personen har ett eget passerkort eller inte! Alla besök loggas.

Övrig information
Du kan inte betala skulder under meröppet – det måste göras när biblioteket är bemannat. Vid mindre allvarliga problem (slut på toapapper, bok saknas osv),  kontakta biblioteket under öppettid.

Är självservicemaskinen ur funktion? Lån: vänta med att låna hem boken till en annan dag. Återlämning: lägg boken i återlämningslådan (utan att avregistrera den).

Vid akuta ärenden kring fastigheten, ring Skellefteå kommun: tel. 0910-73 50 00.

Språk Språk

svenska svenska

Evenemang

Start för sommarpyssel

Fyll bibblan med blommor! Med start 18 juni erbjuder biblioteken i Bureå och Jörn sommarpyssel. Vi gör pappersblommor och hänger upp i biblioteket. Välkommen!

Startdatum: 2018-06-18
Slutdatum: 2018-08-17

Stadsbiblioteket stängt till kl 12.00

Ingen självservice idag.

Startdatum: 2018-08-30

Skrivarworkshop på Stadsbiblioteket

Vill du bli bättre på att skriva en levande text som är rolig och intressant för andra att läsa? Skrivpedagogen Mina Widding håller workshop på Stadsbiblioteket i syfte att inspirera till och lära ut självbiografiskt skrivande. Workshopen är öppen för alla, och har du redan börjat skriva på dina minnen är den extra givande. Du behöver inte anmäla dig.
Stadsbiblioteket 4/9, kl. 13 - 15

Startdatum: 2018-09-04

Bokfrukost

Höstpremiär för bokfrukost på Ursvikens bibliotek. Temat är "snygga bokomslag" och vi bjuder på kaffe/te och frukostmacka. Varmt välkomna kl 9.00!

Startdatum: 2018-09-14

Bokfrukost på Ursvikens bibliotek

Välkommen på bokfrukost på Ursvikens bibliotek. Temat är "brott & straff" och vi bjuder på kaffe/te och frukostmacka. Varmt välkomna 12/10 kl 9.00!

Startdatum: 2018-10-12

Bokfrukost på Ursvikens bibliotek

Välkommen på bokfrukost på Ursvikens bibliotek. Dagens spännande -tema är "Som ett Kinder-ägg...." och vi bjuder på kaffe/te och frukostmacka. Varmt välkomna kl 9.00!

Startdatum: 2018-11-09

Bokfrukost på Ursvikens bibliotek

Välkommen på bokfrukost på Ursvikens bibliotek. Dagens spännande tema är "Nobelpriset i litteratur går till..." och vi bjuder på kaffe/te och frukostmacka. Varmt välkomna kl 9.00!

Startdatum: 2018-12-07

Följ biblioteken Följ biblioteken

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär