Meröppet

Du som har registrerat dig som meröppetanvändare kan använda biblioteket alla dagar kl 06.00 - 22.00. Meröppna närbibliotek är Campusbiblioteket, Byske, Kåge, Boliden, Burträsk, Lövånger, Bureå och Skelleftehamn.

Meröppet
Meröppet innebär att du som har ett passerkort kan använda biblioteket utöver ordinarie öppettider, dvs även när det är stängt. Du kan söka, låna, återlämna och hämta beställda böcker. Ingen personal finns på plats.

Skaffa passerkort
Så här gör du för att skaffa kort till ett närbibliotek: gör ett personligt besök på biblioteket under bemannad öppettid. Ta med legitimation. Du får skriva på ett avtal och registrera dig som meröppetanvändare helt kostnadsfritt. Det tar 1-2 arbetsdagar innan ditt kort är aktiverat och du kan börja använda biblioteket på tider som passar dig.

Skaffa kort på Campusbiblioteket:  SFI och Vux-elever skall hämta ut passerkort i receptionen Vux i G-huset och sedan gå till Helpdesk för att skriva avtal och få sitt kort aktiverat. (20 kr i depositionsavgift)
Allmänhet, högskole- och universitetsstudenter och YH-studenter får kort av Helpdesk. (100 kr i depositionsavgift)

Viktig information
Kom ihåg att dra ditt passerkort varje gång du går in i biblioteket. Om du går in tillsammans med någon annan måste båda dra sitt kort. Det ska du göra för att trygga din och andras säkerhet samt för att vi ska få rätt statistik över hur många som använder biblioteket när det är "stängt". Det är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att erbjuda meröppet.

Släpp inte in någon annan, oavsett om personen har ett eget passerkort eller inte! Alla besök loggas.

Övrig information
Du kan inte betala skulder under meröppet – det måste göras när biblioteket är bemannat. Vid mindre allvarliga problem (slut på toapapper, bok saknas osv),  kontakta biblioteket under öppettid.

Är självservicemaskinen ur funktion? Lån: vänta med att låna hem boken till en annan dag. Återlämning: lägg boken i återlämningslådan (utan att avregistrera den).

Vid akuta ärenden kring fastigheten, ring Skellefteå kommun: tel. 0910-73 50 00.

Språk

sv-se

Evenemang

Kulturslaget

Lördag 24/8 deltar Bibliotekscykeln i Kulturslaget på Folkets park i Skellefteå. Vi hjälper dig att skaffa våra appar för att strömma film gratis, låna e-böcker och e-ljudböcker i din telefon samt mycket annat. Vi har med oss böcker att låna och du har chans att delta i en tävling. 
Ses vi där?
Kulturslaget på Folkets Park 24/8 kl 10 - 17

Startdatum: 2019-08-24

Hej konsument!

Måste du betala om du blivit lurad? Kan du klaga på ett köp när garantin gått ut? Har du svårt att få pengarna att räcka?
Det här är bara några av alla frågor som konsumentvägledare eller budget- och skuldrådgivare kan svara på och nu har du möjlighet att träffa oss för en pratstund. Vi ses på biblioteket i.....
Jörns bibliotek  2 september kl 10-12
Bolidens bibliotek 2 september kl. 14-16

Startdatum: 2019-09-02

Familjeimpro med Unghästen

Nu har du möjlighet att träna skrattmusklerna! Med en ny omgång av Familjeimpro vänder sig UngHästen till hela familjen med en föreställning byggd helt på improvisation. Som vanligt när det gäller improvisationsteater spelar de scenen helt utifrån förslag och idéer från publiken.En produktion av UngHästen, Västerbottensteatern. Detta arrangemang är ett samarbete mellan biblioteket och fritidsgården. Fritt inträde, fika kommer att finnas till försäljning.
Bolidenskolan, (Fritidsgården Karat) 2/9 kl. 18.00

 

Startdatum: 2019-09-02

Premiär! Bokfrukost på Bolidens bibliotek

Biblioteket bjuder på en enkel frukost och några boktips. Ta gärna med en egen bok att tipsa om. Vi börjar 3/9 och därefter första tisdagen i varje månad kl. 08.30 – 09.30 Anmäl senast 3 dagar innan på e-post eller i informationsdisken på biblioteket. Gratis! 
3/9 Tema: Valfritt
1/10 Tema: Kärlek
5/11 Tema: Norrland
3/12 Tema: Juletid
Bolidens bibliotek 3/9 kl. 8.30

Startdatum: 2019-09-03

Anna-Stava var så fin!

Kom och lyssna till Ellenor Lindgren & Harald Larsen som läser ur och berättar om del 2 i Sara Lidmans Jernbaneepos - Vredens barn. Romanen publicerades för 40 år sedan 7 september 1979. Året därpå fick den Nordiska rådets litteraturpris. Arrangör: Sara Lidman-sällskapet, Bilda och Skellefteå kommun
Stadsbiblioteket lördag 7/9 kl. 14-15

Startdatum: 2019-09-07

Hej konsument!

Måste du betala om du blivit lurad? Kan du klaga på ett köp när garantin gått ut? Har du svårt att få pengarna att räcka?
Det här är bara några av alla frågor som konsumentvägledare eller budget- och skuldrådgivare kan svara på och nu har du möjlighet att träffa oss för en pratstund. Vi ses på biblioteket i.....
Burträsk 11 september kl. 14 - 16

Startdatum: 2019-09-11

Peter Rung om manlighet inom idrotten

När Peter Rung var 14 år började han spela i A-laget i den lokala fotbollsklubben. Peter är, precis som mängder av svenska killar, fostrad i en fotbollskultur där hierarkin i laget är tydlig och där vägen till status ofta är att falla in i en hård jargong.
Idag föreläser Peter om förändringsarbete – om manlighet och maskulinitetsnormer inom idrotten, om kultur, våld i nära relation, civilkurage och främjande av trygghet och hälsa.
Han är anlitad av bland andra Hammarby Fotboll och Östersunds FK där spelarna i herrlaget nattvandrar på stan och där dans samt bokläsning ingår i deras träningsschema. Och i rask takt har de gått upp från division 2 till toppen av Allsvenskan och fått stora framgångar i Europa League.
Insidan boxen är Peters melodi. Samla dina allierade, inventera resurserna och var förändringen du vill se! Du-nu-där du är!
Välkommen till en garanterat engagerande och tankeväckande kväll på Stadsbiblioteket!
Stadsbiblioteket 12/9 kl. 18.00
Startdatum: 2019-09-12

Höstpremiär - Danssaga på Stadsbiblioteket

Kom och dansa er igenom och upptäck bilderböckernas värld. För barn 0-6 år i vuxens sällskap.
Kl 12.30 & 14.00 - samma saga och dans båda tiderna. Fri entré.
Stadsbiblioteket 13/9, 20/9, 27/9, 4/10 och 11/10 kl. 12.30 och kl. 14
Startdatum: 2019-09-13

Följ biblioteken

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär