Meröppet

Meröppet Meröppet

Du som har registrerat dig som meröppetanvändare kan använda biblioteket alla dagar kl 06.00 - 22.00. Meröppna närbibliotek är Campusbiblioteket, Byske, Kåge, Boliden, Burträsk, Lövånger, Bureå och Skelleftehamn.

Meröppet
Meröppet innebär att du som har ett passerkort kan använda biblioteket utöver ordinarie öppettider, dvs även när det är stängt. Du kan söka, låna, återlämna och hämta beställda böcker. Ingen personal finns på plats.

Skaffa passerkort
Så här gör du för att skaffa kort till ett närbibliotek: gör ett personligt besök på biblioteket under bemannad öppettid. Ta med legitimation. Du får skriva på ett avtal och registrera dig som meröppetanvändare helt kostnadsfritt. Det tar 1-2 arbetsdagar innan ditt kort är aktiverat och du kan börja använda biblioteket på tider som passar dig.

Skaffa kort på Campusbiblioteket:  SFI och Vux-elever skall hämta ut passerkort i receptionen Vux i G-huset och sedan gå till Helpdesk för att skriva avtal och få sitt kort aktiverat. (20 kr i depositionsavgift)
Allmänhet, högskole- och universitetsstudenter och YH-studenter får kort av Helpdesk. (100 kr i depositionsavgift)

Viktig information
Kom ihåg att dra ditt passerkort varje gång du går in i biblioteket. Om du går in tillsammans med någon annan måste båda dra sitt kort. Det ska du göra för att trygga din och andras säkerhet samt för att vi ska få rätt statistik över hur många som använder biblioteket när det är "stängt". Det är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att erbjuda meröppet.

Släpp inte in någon annan, oavsett om personen har ett eget passerkort eller inte! Alla besök loggas.

Övrig information
Du kan inte betala skulder under meröppet – det måste göras när biblioteket är bemannat. Vid mindre allvarliga problem (slut på toapapper, bok saknas osv),  kontakta biblioteket under öppettid.

Är självservicemaskinen ur funktion? Lån: vänta med att låna hem boken till en annan dag. Återlämning: lägg boken i återlämningslådan (utan att avregistrera den).

Vid akuta ärenden kring fastigheten, ring Skellefteå kommun: tel. 0910-73 50 00.

Språk Språk

svenska svenska

Evenemang

Läsecirkel för vuxna

Dela med dig av dina boktips och få nya lästips av andra! Kom med i vår läsecirkel! Passar dig som vill ha boktips, du som tycker att böcker växer när man pratar om dem, eller om du helt enkelt bara vill ha en pratstund i trevligt sällskap.
Vi träffas på Stadsbiblioteket torsdag den 22 februari i Blå rummet, klockan 15.00. Ta med dig ett boktips!
Ingen föranmälan krävs. Vid frågor, ring 736100 eller mejla stadsbiblioteket@skelleftea.se.
 
Startdatum: 2018-02-22

Danssaga på Stadsbiblioteket

Vi dansar oss igenom och upptäcker bilderböckernas spännande värld. Fredag: 23/2, 2/3,16/3 Tid: 12.30 och 14.00. Samma saga och dans på tiderna. För barn 0-6 år i vuxens sällskap. Ingen föranmälan krävs.

Startdatum: 2018-02-23

Väck läslust i förskolan!

Kom och låt dej inspireras av nya bilderböcker som presenteras av bibliotekarier i kommunen. Måndag den 26 februari kl 9.00-11.00 eller 16.00 - 18.00 är du välkommen till Stadsbiblioteket för en presentation av nya bilderböcker. Barnböcker med  normkritiskt innehåll, t ex om olika familjekonstellationer, könsroller och samkönad kärlek presenteras också. I pausen finns möjlighet att köpa fika i café Kaffa Bibblan och titta på böcker. Anmälan görs till stadsbiblioteket@skelleftea.se eller på telefon 736 102 senast onsdag den 21 februari.

Startdatum: 2018-02-26

Teknikhörna på Stadsbiblioteket

Dagens tema:  Låna, läs och lyssna med telefon och platta med Ewa Ljung, bibliotekarie. Välkommen till Stadsbiblioteket kl 13 - 15.

Startdatum: 2018-02-26

Teknikhörna på Byske bibliotek

Vi kommer att prata om digital teknik och hur man använder sin smarta telefon, surfplatta och dator.
Vi tar bland annat upp: Funktioner i telefonen. Vad är en app? Tips på bra appar och hemsidor.
Det kommer att finnas tid för frågor. Ta gärna med din smarta telefon eller surfplatta.
Det finns personal på plats som hjälper till. Ingen anmälan krävs för att delta.
Välkommen till Byske bibliotek 27/2 kl. 14 - 16.

 

Startdatum: 2018-02-27

Teknikhörna på Stadsbiblioteket

Dagens tema:  Bank ID, bank på nätet, Swish mm med Ulrika Jonsson, Swedbank. Välkommen kl 13 - 15 till Stadsbiblioteket. Ta gärna med dig din egen telefon eller surfplatta.

Startdatum: 2018-02-28

Nyfiken på e-böcker, e-ljudböcker med mera

Lär dig mer om våra e-tjänster! Hur fungerar det med e-böcker och bibliotekets egen app Biblio. Hur man kan låna om och reservera böcker. Välkommen till Burträsk bibliotek onsdag 28 februari kl. 18.30!

Startdatum: 2018-02-28

Stängt på Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket har STÄNGT 1 mars pga utbildning. 

Startdatum: 2018-03-01

Följ biblioteken Följ biblioteken

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär

Prenumerera på vårt nyhetsbrev