Meröppet

Du som har registrerat dig som meröppetanvändare kan använda biblioteket alla dagar kl 06.00 - 22.00. Meröppna bibliotek är Boliden, Bureå, Burträsk, Byske, Campusbiblioteket, Kåge, Lövånger och Skelleftehamn.

Meröppet
Meröppet innebär att du som har ett passerkort kan använda biblioteket utöver ordinarie öppettider, dvs även när det är stängt. Du kan söka, låna, återlämna och hämta beställda böcker. Ingen personal finns på plats.

Skaffa passerkort
Så här gör du för att skaffa passerkort till ett närbibliotek: Gör ett personligt besök på biblioteket under bemannad öppettid. Ta med legitimation. Du får skriva på ett avtal och registrera dig som meröppetanvändare helt kostnadsfritt. Det tar 1-2 arbetsdagar innan ditt kort är aktiverat och du kan börja använda biblioteket på tider som passar dig.

Så här gör du för att skaffa passerkort till Campusbiblioteket: SFI och Vux-elever ska hämta ut passerkort i receptionen Vux i G-huset. Gå sedan till Helpdesk för att skriva avtal och få kortet aktiverat. (20 kr i depositionsavgift).
Allmänhet, högskole- och universitetsstudenter och YH-studenter får kort av Helpdesk. (100 kr i depositionsavgift).

Viktig information
Kom ihåg att dra ditt passerkort varje gång du går in i biblioteket. Om du går in tillsammans med någon annan måste båda dra sitt kort. Det ska du göra för att trygga din och andras säkerhet samt för att vi ska få rätt statistik över hur många som använder biblioteket när det är "stängt". Det är viktigt för att vi ska kunna fortsätta att erbjuda meröppet.

Släpp inte in någon annan, oavsett om personen har ett eget passerkort eller inte! Alla besök loggas.

Övrig information
Du kan inte betala skulder under meröppet – det måste göras när biblioteket är bemannat. Vid mindre allvarliga problem (slut på toapapper, bok saknas osv), kontakta biblioteket under öppettid.

Är självserviceautomaten ur funktion? Lån: vänta med att låna hem boken till en annan dag. Återlämning: lägg boken i återlämningslådan (utan att avregistrera den).

Vid akuta ärenden kring fastigheten, ring Skellefteå kommun: tel. 0910-73 50 00.

Språk

sv-se

Evenemang

Bokfika i Burträsk

Biblioteket bjuder på högläsning, boktips och fika. Fri entré. Anmälan senast den 10/12. Tel: 0910-740326, e-post: bibliotek.burtrask@skelleftea.se. Välkomna!
Burträsk bibliotek, Onsdag 11/12 kl.14.00

Startdatum: 2019-12-11

Julpyssel i Bureå

Kom och julpyssla med oss. Vi bjuder på material, tips, inspiration och pepparkakor. 
Bureå bibliotek 11/12 under bibliotekets öppettider

Startdatum: 2019-12-11

Linnéa Claeson föreläsning

Linnéa Claeson föreläser om sina hjärtefrågor medmänsklighet, jämlikhet och civilkurage. Hur kan vi bli modigare? Vad kan var och en göra för att bidra till att göra den här världen och varandra klokare och snällare?  
SLUT BILJETTER. Biljetterna till föreläsningen är gratis och släpps 27/11 kl. 10 på Stadsbiblioteket. Max 2 biljetter/person.
Scandic hotell, lokal Solen 11/12 kl. 18.00

Startdatum: 2019-12-11

Luciatåg på Stadsbiblioteket

Musikklassen Es3a från Anderstorpsgymnasiet bjuder våra besökare på ett stämningsfullt luciatåg. Fri entré.
Stadsbiblioteket 13/12 kl. 15.00

Startdatum: 2019-12-13

Jullovspyssel

Kom och pyssla på Byske bibliotek. Drop-in under bibliotekets öppettider. Välkomna!
 
Byske bibliotek 27/12 och 3/1 kl. 9 - 16. (Lunchstängt kl. 13 - 14)
Startdatum: 2019-12-27

Jullovspyssel i Byske

Kom och pyssla på Byske bibliotek. Drop-in under bibliotekets öppettider. Välkomna!
Byske bibliotek 27/12 och 3/1 kl. 9 - 16. (Lunchstängt kl. 13 - 14)
Startdatum: 2020-01-03

Kreativ onsdag Jullovsspecial

Under denna jullovsspecial av kreativ onsdag jobbar vi med skräpkonst. Passar dig som är för 8 – 12 år. Kom och var med!
Begränsat antal platser, anmäl dig HÄR
Stadsbiblioteket 8/1 kl. 14 - 16.30

Startdatum: 2020-01-08

Simon Häggström författarbesök

Flickorna som sprang - om människohandelns bortglömda ansikte. Simon Häggström är författare till böckerna Skuggans Lag, Nattstad och Flickorna som sprang. Han arbetar även som polis specialiserad på människohandel för sexuella ändamål i Människohandelsgruppen vid Nationella Operativa Avdelningen (tidigare Rikskriminalpolisen).  Utifrån sina böcker kommer Simon att tala om den typen av sexhandel som många gånger glöms bort i vårt samhälle. Det handlar om hur unga tjejer och killar uppvuxna i Sverige och med ett på ytan bra liv dras in i prostitutionens klor, om de män som hänsynslöst utnyttjar dem och om samhällets oförmåga att bekämpa denna problematik. Kom och lyssna på en ögonöppnande föreläsning där Simon ger oss en inblick in i en värld som få människor har någon kunskap om. Vänligen observera att föredraget inte lämpar sig för barn.
Stadsbiblioteket 17/3 kl. 18.00

Startdatum: 2020-03-17

Följ biblioteken

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär