På andra språk

Språk

På andra språk

Böcker på andra språk

På biblioteken i Skellefteå kommun finns böcker på ett antal olika språk för både barn och vuxna, till exempel på norska, danska, finska, engelska, tyska, franska, spanska, arabiska, persiska och ryska. Vi kan också låna in böcker på fler språk från Mångspråkiga lånecentralen (tidigare Internationella biblioteket) om efterfrågan finns. Fråga personalen om du inte hittar böcker på ditt språk.
 

Minoritetsspråk

Sverige har fem nationella minoritetsspråk: finska, jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska. Läs mer på sidan Minoritetsspråk.
 

E-böcker och ljudböcker på andra språk

Världens bibliotek är en gratis strömningstjänst för e-böcker och ljudböcker på arabiska, bosniska, kroatiska, persiska, serbiska, somaliska, tigrinja och turkiska. 
För att använda tjänsten, gå till
Världens bibliotek och registrera dig med din e-postadress.

Du behöver en dator, mobil eller surfplatta med internetuppkoppling och fysiskt befinna dig i Sverige.


 

Bilderböcker på flera språk, tvillingböcker

För barn med flera språk kan det vara bra att få höra samma bok både på svenska och på sitt modersmål. 26 olika språk finns. Fråga gärna så hjälper vi till att hitta en bok som också har en "tvilling".
Klicka här för att söka böcker med parallelltext. Filtrera sedan sökresultatet på Målgrupp "Barn & ungdomar" och Språk för att hitta böcker med text både på svenska och ett annat språk.
 

Språkkurser

På biblioteken kan du låna ordböcker och språkkurser för att lära dig olika språk. Här finns även språkkurser och läroböcker i svenska. Svensk grammatik finns på många olika språk.
 

Tidningar och tidskrifter på internet

Du kan också läsa utländska dagstidningar på internet. I databasen PressReader hittar du över 7 000 dagstidningar och tidskrifter från mer än 120 länder på 60 olika språk. Läs mer på sidan PressReader.
 

Bibblan svarar

Bibblan svarar är en gratis svarstjänst som är nationell. Här kan du fråga vad du vill på svenska eller engelska och få svar via e-post. Det tar ungefär två arbetsdagar att få svar. Är din fråga svår eller komplicerad kan det ta längre tid.

Här-är-du

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär