Regnbågsbiblioteket

Språk

Regnbågsbiblioteket


 

Varför har biblioteken i Skellefteå regnbågshyllor?

Biblioteken är till för alla. Att ha en regnbågshylla är för oss mer än en fysisk hylla, det är en symbol för öppenhet och tolerans. HBTQI-personer är en utsatt grupp i samhället och för oss är regnbågshyllorna en satsning för att lyfta och synliggöra denna grupp. HBTQI står för Homo, Bi, Trans, Queer, Identitet och Intersexpersoner.

I framtiden kanske det förhoppningsvis inte behövs någon regnbågshylla, men just nu känner vi att det gör det. Många av böckerna i våra regnbågshyllor kan du även hitta i det övriga beståndet. Så välkommen att låna en bok från någon av regnbågshyllorna, kanske kan du lära dig något nytt eller vidga dina vyer.
 

Regnbågshylla för barn och unga

Hos oss hittar du böcker som berör sexuell läggning, könsidentitet och olika familjekonstellationer. Vi har allt från bilderböcker för de allra minsta, till romaner och faktaböcker för tonåringar och unga vuxna. Regnbågshyllor för barn och unga hittar du på övre plan vid böcker för respektive ålder. Fråga gärna personalen om hjälp om du inte hittar!
 

Regnbågshylla för vuxna

I den här hyllan samlar vi romaner, biografier och facklitteratur som på något sätt berör HBTQI-perspektivet. Regnbågshyllan för vuxna hittar du på nedre plan på Stadsbiblioteket. Fråga personalen om hjälp om du inte hittar den.
 

Regnbågshyllan på webben

Regnbågshyllan finns också på webben! Här finns boktips, länkar och annat som har ett HBTQI-perspektiv. Hyllan administreras av Regionbibliotek Västerbotten och tipsen kommer från personal på olika bibliotek.


 

Länktips

Här-är-du

Lästips

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär