Dödens flod [Elektronisk resurs] : [första boken om Cormac Reilly] / Dervla McTiernan ; översättning av Ylva Stålmarck.

Språk

236412
Dödens flod [Elektronisk resurs] : [första boken om Cormac Reilly] / Dervla McTiernan ; översättning av Ylva Stålmarck.
Dödens flod [Elektronisk resurs] : [första boken om Cormac Reilly] / Dervla McTiernan ; översättning av Ylva Stålmarck.
Av: McTiernan, Dervla
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Hylla: Hce/DR
Medietyp: E-ljudbok
Förlag: ModernistaElib [distributör]
ISBN: 978-91-7893-960-2 91-7893-960-7
Anmärkning:
E-ljudbok (strömmande)
Titel från e-ljudbok.
Ljud
Originaltitel: The ruin
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
HYLLAD DECKARDEBUT OCH FÖRSTA BOKEN I SERIEN OM KOMMISSARIE CORMAC REILLY Ett spännande drama, med högt tempo och ruggiga inslag. Lotta Olsson, DN Jag har länge längtat efter en ny seriefavorit. Och kanske har jag äntligen hittat den. Malin Persson Giolito, Vi läser När Aisling Conroys pojkvän Jack hittas i floden Corribs mörka, kalla vatten får hon veta av polisen att det rör sig om självmord. I ett försök att glömma begraver sig Aisling i arbete. Men så återvänder Jacks syster Maude till Irland - efter många år utomlands - och är fast besluten att bevisa att Jack blivit mördad. Samtidigt har kommissarie Cormac Reilly, som nyligen omplacerats från insatsstyrkan i Dublin, fått i uppgift att gräva i ett tjugo år gammalt fall, som förföljt honom under åren: när Jack bara var en liten pojke dog hans och Maudes mor. Dödsfallet rubricerades som en oavsiktlig överdos. Nu utreds fallet på nytt, som ett möjligt mord. Andra kommissarier på stationen kopplar Jacks död till moderns, och Maude framstår alltmer som huvudmisstänkt. Men Cormacs instinkt säger honom att allt inte är som det verkar DERVLA MCTIERNAN föddes i Cork på Irland, men är i dag bosatt i Perth, Australien. Hon studerade juridik vid National University of Ireland, Galaway och arbetade tolv år som advokat innan hon flyttade till Australien. Dödens flod är hennes hyllade debutroman. En stark deckardebut för alla läsare som älskar Tana French och skildringar av det moderna Irland. Johannas deckarhörna En komplex, gripande thriller. Daily Mail/Innehållsbeskrivning från Elib.
När Aislings pojkvän Jack hittats i floden Corribs iskalla vatten informerar polisen henne om att det var självmord. I ett försök att glömma begraver hon sig i arbete, men efter flera år utomlands återvänder Jacks syster Maude till Irland, och hon är fast besluten att bevisa att Jack mördades. Samtidigt har kommissarie Cormac Reilly fått i uppgift att gräva i ett tjugo år gammalt cold case, en oavsiktlig överdos som dödade Jack och Maudes drog- och alkoholmissbrukande mor.

Recensioner Bli först med att recensera denna titel

Andra titlar av samma författare

Diskutera

Dödens flod

Läs mer om ämnet

Nyckelord

Liknande titlar

238811

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär