E-böcker/ljudböcker - frågor och svar (FAQ)

Språk

E-böcker/ljudböcker - frågor och svar (FAQ)

Vad är en e-bok?
En e-bok är en bok som överförts till ett elektroniskt format. Du kan ladda ner och läsa e-böcker på din dator, mobil, surfplatta eller läsplatta.
Du kan även läsa din lånade e-bok online/strömmande om du är uppkopplad mot internet.

Vad är en e-ljudbok?
En e-ljudbok är en ljudbok som du kan lyssna på i din dator, mobil eller surfplatta. Du kan lyssna strömmande via bibliotekswebben när du är uppkopplad mot internet. 

Med appen Biblio kan du ladda ner ljudböcker till appen och lyssna offline.

Vad behöver jag för att låna e-böcker/ljudböcker?
Du behöver ett lånekort och en pinkod för att kunna låna e-böcker/ljudböcker. Saknar du lånekort, gå till sidan
 Ny låntagare/Skaffa lånekort. Saknar du pinkod, ta med giltig fotolegitimation och vänd dig till biblioteket.

Kostar det något att läsa/lyssna på böcker via dator, mobil eller surfplatta?
Det finns inga kostnader från biblioteket, men vi rekommenderar att du kontrollerar vad du betalar din operatör för datatrafiken.

Hur hittar jag böcker att låna?
Om du söker en specielll bok kan du skriva titeln och "e-bok" respektive "e-ljudbok" i sökrutan (t ex brandvägg e-bok eller brandvägg e-ljudbok). Du kan även hitta förslag under
Tips på e-böcker och Tips på ljudböcker.

Hur många böcker kan jag låna?
Du kan låna max 4 e-böcker/ljudböcker per 7-dagarsperiod. Notera att gränsen är exakt 7 dagar. Om du har lånat fyra böcker kl. 14.00 den 1/1 kan du låna fyra nya böcker först kl. 14.01 den 8/1.

Hur länge får jag låna en bok?
Varje boklån varar i 28 dagar. Om lånet hinner gå ut innan du läst/lyssnat klart kan du låna boken på nytt. 

Kan jag låna om?
Du kan inte göra omlån på en e-bok/ljudbok, men du kan låna den på nytt efter att lånetiden på 28 dagar har gått ut. Det gäller då som ett nytt lån vilket gör att bokmärken inte alltid förs över till nästa period.

Hur återlämnar jag e-böcker/ljudböcker?
Lånade böcker går inte att återlämna innan lånetiden är slut. När lånetiden är slut blir filen automatiskt ogiltig och du kan ta bort den från din dator, mobil eller surfplatta. Länkar till ljudböcker upphör automatiskt att fungera när lånetiden gått ut.

Kan jag läsa samma bok både på min mobil och min surfplatta?
Ja. Gå till "Mina lån" på den mobil eller surfplatta där du vill ha boken. Under rubriken "Mina lån" ser du dina aktiva lån. Du kan ladda hem en lånad bok genom att klicka på "Hämta e-lån". Detta kan du göra på flera enheter så länge de är auktoriserade med samma Adobe ID.

Kan jag låna böcker när jag är utomlands?
Det finns inga begränsningar för att läsa/lyssna på böcker utomlands. Däremot kan uppkoppling, brandväggar, lokala förutsättningar osv. eventuellt hindra.

Jag får meddelandet "Du har uppnått maximalt antal lån av e-böcker för denna period" när jag försöker låna en bok. Vad betyder det? 
Du har uppnått gränsen för hur många e-böcker/ljudböcker du kan låna per 7-dagarsperiod. Efter 7 dagar kan du låna på nytt. 

Varför får jag meddelandet "Biblioteket har uppnått maximalt antal utlån av e-böcker för denna period"? Jag har inte lånat de senaste 7 dagarna och mitt kort är inte spärrat.
Vid slutet av månaden (=perioden) kan det hända att biblioteket uppnått max antal lån/månad. Då måste du vänta till nästa månad innan du kan göra fler lån.
Maxgränsen för kostnad/månad är 70 000 kr. Varje e-lån kostar i genomsnitt ca 25 kr.

Varför får jag ett meddelande om att antalet lån är överskridet? Jag har inte lånat de senaste 7 dagarna och mitt kort är inte spärrat.
Vid slutet av månaden kan det hända att biblioteket uppnått max antal lån/månad. Då måste du vänta till nästa månad innan du kan göra fler lån.

Varför får jag ett meddelande om att en bok är inaktiv och därför inte tillgänglig för utlån?
Detta beror på att boken tagits bort ur utbudet av förlaget och inga nya lån kan göras. Normalt gallras titlar som utgått ur sortimentet, men de kan finnas kvar i katalogen om det finns ett pågående lån. Så snart lånet gått ut kommer boken att försvinna ur katalogen.

Jag får detta felmeddelande: E_LIC_ALREADY_FULLFILLED_BY_ANOTHER_USER. Vad ska jag göra?
När ett e-bokslån laddas ner första gången knyts det till det Adobe ID som är auktoriserat på den apparat det laddas ner på. Om du får det här felmeddelandet beror i regel på ett av två skäl:

1. Du har försökt ladda ner en lånad e-bok utan att först ha installerat ett läsprogram. Lånet har då blivit knutet till Adobes standard-ID, och kan därför inte laddas ner när du sedan installerat ett läsprogram och auktoriserat det med ditt eget Adobe ID.
Testa det här:
Radera e-boken från ditt läsprogram. Installera och auktorisera ett läsprogram innan du testar att ladda ner e-boken igen. Om det inte fungerar, prova att låna en annan e-bok i stället.

2. Du har först laddat ner boken till en apparat, och försöker sedan ladda ner samma bok till en annan apparat som inte är auktoriserad med samma Adobe ID.
Lösning:
Du behöver auktorisera samtliga apparater du vill läsa dina lån på med samma Adobe ID.

Jag försöker öppna en e-bok i Adobe Digital Editions och får meddelandet "Problem with document's license: E_ADEPT_CORE_LOAN_SIGNATURE". Vad ska jag göra?
Testa det här: 
1. Avinstallera Adobe Digital Editions.
2. Installera Adobe Digital Editions.
3. Avauktorisera Adobe Digital Editions.
4. Byt lösenord på Adobe ID. Adobe Digital Editions accepterar kanske inte din inloggning annars.
Logga in på Adobe ID för att byta lösenord.
5. Auktorisera Adobe Digital Editions.
6. Låna och läs.

Jag försöker öppna en e-bok i Adobe Digital Editions och får något av dessa meddelanden: "E_AUTH_BAD_DEVICE_KEY_OR_PKCS12" eller "Error! Check Activation" eller "E_ACT_NOT_READY". Vad ska jag göra?
Auktoriseringen med Adobe ID av Adobe Digital Editions har slutat fungera, t ex pga en uppdatering av programvaran.
Testa det här: 
1. 
Avauktorisera Adobe Digital Editions.
2. Auktorisera Adobe Digital Editions med samma Adobe ID som tidigare. 
Om du har glömt lösenordet till ditt Adobe ID, klicka här.
3. Ladda ner boken på nytt från bibliotekets sida.

Hur tar jag bort böcker ur Aldiko?
Notera att du inte kan återlämna lån i förväg på det här sättet, utan lånetiden är alltid exakt 28 dagar.
När lånetiden är slut står det "Utgånget" på boken. Klicka på boken och välj "Radera".

Jag får meddelandet "Innehållet stöds inte/Content not supportet" i Aldiko. Vad ska jag göra?
Testa att importera filen direkt från Aldiko enligt följande:
1. Starta Aldiko. 
2. Gå in på fliken "Files" via menyn, och därifrån till "Download". 
3. Markera nedladdningslänken (URLlink.acsm) och välj "Importera".

Jag får meddelandet "Enheten inte auktoriserad/Device not authorized" i Aldiko. Vad betyder det?
Detta beror på att du ännu inte auktoriserat Aldiko med något Adobe ID.
Läs mer om hur man auktoriserar med Adobe ID här.

Vad är en läsplatta?
En läsplatta är elektronisk läsenhet som är utformad för att göra läsupplevelsen så behaglig som möjligt. Läsplattorna har en särskild skärmteknik, där skärmen reflekterar ljus precis som ett papper, i motsats till att utstråla ljus som skärmar på datorer och mobiltelefoner gör. Läsplattan har ungefär samma storlek som vanlig bok men är tunnare. Allt fler läsplattor finns till salu i Sverige, och med undantag för Amazon Kindle går våra e-böcker i formaten EPUB och PDF i regel att läsa i de som finns. Så länge en läsplatta stödjer formatet EPUB, PDF och Adobes DRM ska den fungera. 
Se en lista på vilka läsplattor som stödjer EPUB och PDF här.

Varför kan jag inte läsa bibliotekets e-böcker på Amazon Kindle?
Amazon Kindle är i första hand framtagen för att läsa böcker sålda genom Amazon, och kan inte hantera de kopieringsskydd som används av andra återförsäljare. 
Om du har en Kindle Fire kan du dock installera programmet Aldiko och sedan hämta böcker till den på samma sätt som till andra Androidapparater.
Läs mer om Aldiko här.

Vad händer med Bluefire Reader?
Bluefire Reader har tagit bort möjligheten att ladda ner appen gratis, men den finns tillgänglig för köp i App Store och Google Play. Appen är alltså inte längre kostnadsfri.

Här-är-du

Skellefteå kommun - logotyp

Skellefteå kommun

931 85 Skellefteå

Telefon:  0910 - 73 50 00

Bibliotekens öppettider

Lämna en synpunkt eller gör en felanmälan via vårt webbformulär